Μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση

  Το Θέατρο Κνωσός από το 1985 μεσουρανεί στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, έχοντας ανεβάσει πάνω από 30 παραστάσεις με λαμπρούς συνεργάτες υπό την καθοδήγηση του Λάμπρου Τσάγκα. Η προώθηση της θεατρικής παιδείας στους νέους αποτέλεσε πάντα κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου, γεγονός που επισφραγίζεται από τη μακρά συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και από την εμπιστοσύνη με την οποία μας έχουν τιμήσει αναρίθμητα σχολεία της Α’ βάθμιας και της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζοντας την πρωτοπόρα διαδρομή του στο εκπαιδευτικό θέατρο, φέτος το Θέατρο Κνωσός παρουσιάζει την παράσταση «Η Χώρα των Πουλιών», εμπνευσμένη από τους «Όρνιθες» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Αντλώντας υλικό από τους σύγχρονους προβληματισμούς του ανθρώπου και τα κοινωνικά φαινόμενα, το κείμενο δίνει νέα πνοή στο κλασικό έργο διατηρώντας με απόλυτο σεβασμό τις αξίες και το ύφος του Αριστοφάνη. Η ελευθερία, η ειρήνη, η ευτυχία, η αξία του ονείρου σε αντιδιαστολή με τον πόλεμο, τον ατομικισμό και τον καιροσκοπισμό  είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση με τρόπο παιγνιώδη και εύληπτο για τα παιδιά. Θέματα διαχρονικά και ταυτόχρονα πιο επίκαιρα από ποτέ, που είμαστε σίγουροι ότι θα εμπνεύσουν αισιόδοξα  τη νέα γενιά, δηλαδή το μέλλον του τόπου, να αναλάβει δράση και να ψάξει για τη δική της «Νεφελοκοκκυγία».

  Με γνώμονα την ψυχαγωγία και τους παιδευτικούς στόχους του θεάτρου, η παράσταση βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των παιδιών και στην αλληλεπίδρασή τους με τους ηθοποιούς.

  Η πλαισίωση της μαγικής εμπειρίας του θεάτρου αποτελεί για εμάς εξαιρετική ευκαιρία για παιχνίδι, ανάπτυξη της φαντασίας και της κριτικής σκέψης. Για τον λόγο αυτό, αφού επιβεβαιώσετε την κράτησή σας, θα σας αποσταλεί εμπεριστατωμένο παιδαγωγικό υλικό με ιδέες και προτάσεις θεατρικού παιχνιδιού για αξιοποίηση στην τάξη ή στο σπίτι.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=QqlXZBW6JlM

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ευαγγελάτου

Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου 

Βοηθός χορογράφου: Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

Ηθοποιοί: Γκογιάνος Ηλίας, Θεοδωράκης Μιχάλης,  Μουντζουρέας Νώντας, Φρίγγης Νάσος, Βασιλείου Βάσια, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Βασιλική Κούλη, Βιργινία Μιχαήλ,  Ελευθερία Μπουρανή, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου